Google Search Console krijgt Dashboard-makeover
Google Zoeken, gemaakt door Google, is de meest dominante zoekmachine met een marktaandeel van meer dan 60% in de Verenigde Staten en meer dan 80% in andere markten, zoals het Verenigd Koninkrijk en Duitsland.

Om deze reden blijft zoeken naar Google een belangrijke motor van verkoop en reclame voor marketeers. Daarnaast biedt Google Zoeken een belangrijk platform voor makers van inhoud en makers, omdat het een platform biedt met een groot bereik voor het publiek.

Google Search Console-update
In augustus 2017 heeft Google een b├Ętaversie van Google Search Console aangekondigd die slechts voor een beperkt aantal doelgroepen beschikbaar was.

In januari 2018 rolde Google Google Search Console voor iedereen over de hele wereld. Wat is Google Search Console dus?

Google Search Console, voorheen bekend als de tool Webmasters, is een hulpprogramma waarmee website-eigenaren de prestaties van hun site kunnen analyseren in relatie tot Google-zoekopdrachten en -weergaven. Met de Webmasters-tool kunnen website-eigenaren site statistieken bekijken, klikken op koppelingen naar de site, inhoud verwijderen en nog veel meer. Zoek Console werkt voor personen die zowel op de lokale markt als nationaal werken.

Google Search Console gaat een stap verder dan webmasters. Het biedt een schone en kleurrijke interface die het voor site-eigenaren gemakkelijker maakt om een reeks metrieken met betrekking tot hun website te bekijken.

Daarnaast introduceert Google Search Console een reeks nieuwe functies om de gebruikerservaring en zoekmachine-optimalisatie te verbeteren.

Zoekmachine Optimalisatie verbetert de online zichtbaarheid van inhoud zoals websites, video’s, enzovoort. Kortom, zoekmachineoptimalisatie is een manier om meer verkeer naar uw site te trekken.

Hieronder volgen enkele van de nieuwe functies die het publiek van de nieuwe Google Search Engine-console mag verwachten:

Zoekprestaties
De sectie Analytics biedt belangrijke feedback aan site-eigenaren.

Google Search Engine-console biedt nog meer functies.

Ze bevatten uitgebreide gegevens over uw website, zoals vertoningen; hoe uw site wordt bekeken, klikken naar uw site, gemiddelde positie op het web en tot 16 maanden aan verzamelde gegevens met betrekking tot uw website. Dit is een enorme stap voorwaarts in vergelijking met de tool Webmasters.

Index Dekking
Een gedetailleerd rapport met betrekking tot site-indexering. Web Indexering is een inhoudsopgave. Als uw website bijvoorbeeld met mode omgaat, is uw website onderverdeeld in de categorie mode enzovoort.

Dit is belangrijk omdat de zoekresultaten van Google zijn gebaseerd op de relevantie van een zoekopdracht. Als een zoekopdracht fashion betreft, gaan de topresultaten meestal over mode. Index Dekking helpt site-eigenaren fouten te debuggen en problemen te diagnosticeren die verband houden met de inhoudsindex.

AMP-status
AMP verwijst naar Accelerated Mobile Pages. Dit is een initiatief dat site-eigenaren helpt hun sites mobielvriendelijker te maken. Dit komt door het toegenomen gebruik van mobiele telefoons als middel om toegang te krijgen tot informatie op internet.

Met de AMP-status kunnen site-eigenaren zien hoe hun sites worden weergegeven op mobiele sites. Daarnaast kunnen site-eigenaren verkeer naar AMP-pagina’s controleren. Deze informatie kan site-eigenaren helpen hun sites aan mobiele gebruikers aan te passen, in tegenstelling tot desktop gebruikers.

Vacatures plaatsing
Job Postings is een functie die site-eigenaren helpt om vacatures op hun sites te bekijken en op te sommen. Deze functie is al beschikbaar op bepaalde markten.

Conclusie
Tot slot biedt Google Search Console belangrijke wijzigingen in de zoekmachine optimalisatie. Het introduceert meer transparantie omdat er nu meer gegevens beschikbaar zijn met betrekking tot websites. Bovendien ging Google te veel aan oplossingen omdat site-eigenaren meer opties hebben met betrekking tot het herstellen van fouten. Ten slotte introduceert Google een reeks nieuwe functies zoals AMP en Job Postings om het algehele gevoel van sites te verbeteren en daardoor meer gebruikers naar individuele websites te trekken.